top of page

ייעוץ בבעיות של פספוסים או התאפקות לאחר גמילה

הייעוץ מיועד למצבים שבהם הילדים כבר מכירים את תהליך הגמילה, מבקרים בשרותים באופן יזום או עם תזכורות, בבית ובגן, אבל עדיין ישנם "פספוסים"- שהם על רקע של מאבק שליטה. כלומר- הילדים כן מפגינים מודעות מלאה לכך שצריך להתרוקן בשרותים אבל למרות זאת בוחרים במודע להתרוקן בתחתונים או מבקשים חיתול. לרוב מדובר כמובן על פספוסי קקי במודע. לעיתים נדירות יותר מדובר על פספוסי פיפי.

ישנם ילדים אחרים אשר מתקשים בהתרוקנות של קקי בשרותים ומפתחים התאפקות ממושכת, שאף מגיעה למצב של עצירות. ילדים אלה קונים שליטה בהוריהם באמצעות התאפקות, כי הם רואים שזה משפיע על ההורים. ואולם, אם ההתאפקות נמשכת זמן רב- הילדים מאבדים שליטה במצב, ההתרוקנות מכאיבה בגלל הצטברות צואה, ואז ההמנעות מעשיית קקי נובעת גם מרקע פיזי. 

יש לציין כי הייעוץ מיועד רק לילדים שאצלם הפספוסים או הבעיות אינם על רקע פיזיולוגי ראשוני ולכן לפני שפונים לייעוץ יש לערוך בירור לגבי- דלקות בדרכי השתן (בעיקר בנות שנוטות לפספס פיפי), לשלול עצירות מבנית (לפנות לרופא/ת הילדים במידה ותדירות עשיית הקקי היא נמוכה יותר מפעם ביומיים), כאבים – פיסורה (פצע/סדק בפי הטבעת). 

יש לקחת בחשבון כי בעיות של גמילה על רקע של מאבקי שליטה מצריכות מצד ההורים הרבה משאבים: תשומת לב וסבלנות!

תמיד יומלץ על הפחתת לחץ סביב הנושא, כיוון שלחץ של ההורה יוצר התנגדות וחרדה אצל הילדים....

פספוסים בגן: יש לקחת בחשבון שאין להורים יכולת להשפיע על מה שקורה בגן. אם הבעיה מתרחשת בעיקר בשעות הגן, ייתכן ויומלץ להורים לקחת חופש כדי להקדיש זמן לשיפור הגמילה של הילדים בבית. 

 

bottom of page